Движението по Патриарха тръгва, пак ляв завой на Витошка

OFFNews 17 юни 2017 в 07:09 12712 0

Снимка Уикипедия

Левият завой на столичния бул. Витоша отново става задължителен на кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“. 

Еднопосочното движение по Патриарха се възстановява от Попа до Петте кюшета, в участъците на двете метростанции от третия лъч превозните средства ще се движат в две платна, съобщи ЦГМ. 

Превозните средства ще могат да преминават еднопосочно по бул. „Васил Левски“ от кръстовището му с бул. „Прага“ до това с бул. „Патриарх Евтимий“, като в тунела движението ще е върху трамвайната линия. В района остават временни строителни площадки, тъй като трябва да се демонтират бетонните разделители.

Възстановява се, както беше и преди ремонта, движението по ул. „Гургулят“ от ул. „Княз Борис Първи“ към бул. „Витоша“, както и движението по ул. „Верила” – от бул. „Витоша” към ул. „Цар Асен I” и по северното локално платно на бул. „Скобелев” – от бул. „Прага” към бул. „Витоша”.

Движението в тунела пред НДК в посока бул. „Васил Левски” от утре се измества в основното пътно платно, като върху трамвайната линия остава движението на автомобили в посока бул. „България”. 

Бул. „Васил Левски“ ще бъде отворен за движение от 9 юли до 8 януари 2018 г. 

Възстановяват се местата в „синя зона“: на бул. „Васил Левски” в участъка от ул. „Проф. Николай Михайлов” до ул. „Георги С. Раковски” - северна страна – косо паркиране; на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” в участъка от бул. „Прага” до разклонението с локалното платно пред входа на тунела - северна страна – успоредно паркиране.

От 4.30 часа се възстановяват тролейбусни спирки по ул. „Г.С.Раковски” от бул. „Сливница” до бул. „Патриарх Евтимий” в посока бул. „Патриарх Евтимий”; както и по бул. Патриарх Евтимий в посока пл. Руски паметник „КИНО ОДЕОН” за тролейбусни линии 1,2,5 и 8 и „НДК” за тролейбусни линии 1,2,5, 8 и 9. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови