Двойно по-малко пиратки по мачовете и почти двойно повече без достъп до стадионите през този сезон

OFFNews 01 март 2019 в 13:22 1539 1

За последната година броят на пиратките по мачовете е намалял наполовина, отчете министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на петъчния парламентарен контрол.

По негови данни през сезон 2017-2018 г. са отчетени 776 случая с пиратки, но тази година те са само 412. В същото време броят на запалянковците с получени забрани за посещение на спортни мероприятия се е покачил почти двойно - от 22 през миналия сезон до 39 тази година. 

Само по време на последния мач между Левски и ЦСКА са били глобени 17 души, а още толкова са получили забрана за посещаване на стадиони, допълни Маринов.

Министърът още коментира убийството на таксиметровия шофьор в Разград. Припомняме, че трупът на 63-годишен мъж бе намерен в района на пътя Разград–село Дянково. По думите на Маринов мотивът на извършителя е грабеж - от автомобила е взета сума от 20 лв., която по-късно извършителят използва в казино. 

"Най-вероятно таксиметровият шофьор е бил изненадан и затова не е успял да натисне паник-бутон. Затова е излязъл от пътното платно и е катастрофирал в крайпътното платно", съобщи още Маринов. По негови думи извършителят няма предишни криминални проявления и все още не е установено дали е бил под въздействието на алкохол или наркотици. 

Маринов коментира и проверката, която премиерът Бойко Борисов нареди по бензиностанциите, след като стана ясно, че са укрили 5,3 млн. лева от данъци през миналата година. По негови думи вече са констатирани над 25 нарушения. "Имаме един случай на затворена бензиностанция, на която не са работили измервателните уреди. Днес продължават тези проверки", допълни Маринов. 

Той се спря и на темата за задържания наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, който е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. Вчера обвиняемият получи хипертонична криза. 

"По закон сме длъжни да осигурим медицинска помощ на всеки, който поиска такава, и това правим в момента", заяви той. Маринов добави, че в момента текат процесуално-следствени действия по случая и в такива моменти често се прилагат "най-различни стратегии за защита и за опити за компрометиране". На въпрос дали е възможно това да е една такава стратегия, Маринов заяви, че "това винаги е възможно". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови