Джеймстаун: как три жени попадат при непознатите си съпрузи на другия край на света

OFFNews 17 януари 2019 в 00:04 6332 0

Новата поредица "Джеймстаун" е сред премиерните заглавия на драматичния телевизионен канал Epic Drama през януари. Сериалът проследява съдбата на три жени - Алис (Софи Рандъл), Верити (Ниам Уолш) и Джослин (Наоми Батрик), които се опитват да изградят живота си в зашеметяваща пустош.

Сериалът е с премиера на 20 януари и ще се излъчва всяка неделя от 22:00 с повторение във вторник, след 22:30.

Вирджиния, 1619 г. Британската колония Джеймстаун се намира сякаш на края на света. В продължение на 12 години тя е заселена само от мъже, но статуквото се променя, когато трите героини акостират на другия кран на света. Пълният с обрати сюжет проследява живота на новите пришълки, които правят светкавично впечатление и се озовават в нов свят на любов, желания, власт и оцеляване. Любовни триъгълници, разгорещени вражди и свирепа конкуренция създават конфликти за обитателите, обединени от категоричното си желание да оцелеят и преуспеят в новия си живот.

Софи Рандъл за ролята си на Алис: На нейно място бих се справила отчайващо

В една от главните роли е британката Софи Рандъл - красива и талантлива 30-годишна възпитаничка на кралската академия за драматично изкуство. Тя влиза в образа на Алис - момиче, израснало във ферма и попаднало в ръцете на съпруг тиранин. Налага ѝ се да търси справедливост за себе си в един предубеден срещу жените свят и в крайна сметка успява да си извоюва място в сърцата на жителите на колонията.

Зрителите познават Софи от има участието ѝ в сериалите "Остри козирки" (Peaky Blinders) и в Bodygard на Netflix, за който Ричард Мадън миналата седмица взе „Златен глобус“. Играла е и в две адаптации по Чарлз Дикенс - "Големите надежди" (2012) и Dickensian (2015).

"Алис е нежна душа, излъчва чистота и деликатна смелост. Едно порядъчно момиче, което търси щастлив и спокоен живот. Красива е като личност, с което се отличава от другите героини." Така Софи Рандъл представя своя персонаж на зрителите.

Актрисата смята сценария за твърде любопитен и в същото време страховит. "Невероятно е, че тези три жени са се качили в лодката и са пропътували разстоянието до другия край на света, до неизвестна земя и са били предопределени на мъже, които дотогава не са срещали и които са били в колонията без жени в последните 10 години! Представяте ли си колко смразяваща кръвта е тази ситуация! Това наистина се е случвало, не е измислица. Намирам, че идеята да се разкаже историята на Джеймстаун през техните очи е много сполучлива."

Защо Алис се решава на това предизвикателство? "Компанията, която организира това, представя колонията като възможност за новите обитатели, а времената в Англия са тежки. Хората страдат от недоимък. Ако си една от няколко дъщери в семейството или за теб вече няма място и ти се представи възможност за живот в един нов свят с повече възможности за просперитет, тогава предложението изглежда привлекателно, обяснява Софи. - Има го и авантюристичният елемент - млади жени, които живеят в малко сиво село, искат да видят (през смях) онези сексапилни мъже в далечния Джеймстаун."

Рандъл добавя, че съвременните зрители и особено жените може да бъдат шокирани, като узнаят, че жените като Алис, Верити и Джослин някога са били третирани като добитък: транспортирани по море, за да станат нечии съпруги. Били беззащитни и животът им не бил никак лек. "Всъщност това е голямата тема в поредицата", добавя актрисата.

Самата тя смята, че би се справила "отчайващо" в ситуацията на героинята си. "Иска ми се да кажа, че бих го направила успешно, но не съм сигурна."

Как се чувства в дрехите на жена от 17-и век? "Няма да ви излъжа, беше ми постоянно горещо и доста некомфортно. Нищо не можеш да свършиш в такова облекло! Дори да се движиш е много по-трудно."

Тя си спомня един особено силен момент по време на снимките - на пиратски кораб край испанския бряг. "Стояхме там в горещината в нашите костюми рамо до рамо с Верити, гледахме към хоризонта и си помислих: "Това можеше да е и моята съдба!"

"Джеймстаун" започва в неделя, 20 януари, в 22:00 ч.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, изцяло преведен на български, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал. Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови