Джи Пи Груп отчете: 86% от ремонта по Графа е завършен

OFFNews 21 ноември 2018 в 14:35 3386 0

86 на сто от ремонта по столичната улица "Граф Игнатиев" е свършен. Изпълнени са и част от исканията на търговците в района, отчете представителят на фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" пред комисията по архитектура в Столичния общински съвет (СОС). 

Георги Гигов съобщи още, че всеки четвъртък от 11:15 часа работи приемна до градинката "Св. Седмочисленици" с представители на Столична община, "Джи Пи Груп", проектантите от "А.Д.А.", които отговарят на всички въпроси на граждани. Сменени са и плоскостите, поставени, за да се преминава по-лесно в участъците на ремонта - предишните бяха изключително хлъзгави при намокряне и доведоха до инциденти. 

До края на месеца ще е готово трамвайното трасе. Трамваят ще тръгне, след като се приеме обектът и му се издаде акт 16. 

Първо ще бъдат свалени оградите от пл. "Гарибалди" и "Славейков", след това падат и загражденията по Графа между "Раковски" и "Шести септември". Чакаме приемателна комисия и ги махаме, обясни Гигов. 

При строителните работи, които изискват допълнителни мерки за безопасност, ще се слагат временни огради. В рамките на няколко дни ще бъде положен втори пласт асфалт по ул. „Цар Иван Шишман“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Паренсов“, продължава работата по тротоарите. Асфалтовата настилка ще е временна, защото ремонтът на ул. „Цар Иван Шишман“ предстои през следващата година. По проект тротоарът от страната на жилищните сгради и магазините, който в момента е около 1,60 м., ще бъде увеличен до 3 м., обясни проектантът арх. Радомира Методиева. 

До края на месеца свършва и основната работа по градинките „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, и тротоарите на бул. „Васил Левски“ и ул. „Московска“, отчетоха от „ПСТ Груп“, които ремонтират зона 4 на столичния център. Настилките са почти готови, голяма част от новото озеленяване в градините също е факт. По първият етап на обновяването на зоната ще има довършителни работи и през декември, следващият етап е догодина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови