ЕНП: Гласувайте за промяната и свободата!

OFFNews 01 ноември 2019 в 11:41 1770 0

Единната народна партия призова да се гласува за промяната и свободата на балотажа в София.

От политическата сила призоваха софиянци да изберат шанса за демокрацията, а не мълчаливото съгласие с мутрите във властта и да спрат тези, които издигат Гешев и подаряват кученца на Путин.

На втория тур в София се налага да загърбим политическите си пристрастия и да изберем този, който ще отвори хоризонт към нормален политически дебат, посочват от партията.

Ето и цялата позиция на ЕНП:

Единна народна партия счита, че изборите в София са важни за развитието на цялата страна. В тази връзка е редно да оповестим нашето становище, защото смятаме, че скриването зад позицията „всеки да си решава сам" е политическо малодушие. Лидерите биват следвани, защото умеят да дават посока и да водят.

Десницата в София е поставена в сложна ситуацията. Имаме две алтернативи, от които едната е идеологически неудобна за нас, а другата е пагубна за демокрацията в страната. Ние трябва да решим какъв ще бъде нашият „исторически компромис" днес. Ние трябва да решим дали „правоверното" дясно е по-важно за нас от основни демократични ценности.

Подобни ключови компромиси в името на народа са вземани в полза на Ширак, за да бъде спрян Льо Пен; в Берлин - за да се осигури стабилен възход на Германия. Така се случи в Истанбул и Будапеща. Това са трудни решения за смели политици, които милеят не за собствения си рейтинг, а за страната си.

Има подобни примери за трудни решения, вземани и у нас. При тежката криза в страната, Иван Костов се пожертва и влезе в кабинета на Попов, заедно с БСП и БЗНС, и това доведе до смели решения. Трайчо Трайков работи с хора, които не харесва, но спря проекта АЕЦ „Белене". Христо Иванов също бе с хора, които не одобрява, за да има съдебна реформа.

Днес Единна народна партия ви призовава да изберете шанса за демокрацията, а не мълчаливото съгласие с мутрите във властта. Да спрете тези, които издигат Гешев и подаряват кученца на Путин. На втория тур в София се налага да загърбим политическите си пристрастия и да изберем този, който ще отвори хоризонт към нормален политически дебат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!