Екипите на 'Конкордия' се включват в помощ на най-уязвимите

OFFNews 03 април 2020 в 09:35 1103 0

Пандемията COVID-19 промени кардинално настоящето и обозримото ни бъдеще. В днешната ситуация на страх и несигурност, повече от всякога е време за емпатия и грижа. Ние от Конкордия България сме на “фронтовата линия”.

Екипите ни изявиха самоотвержено желание за включване в две основни направления, в които имаме капацитет да помогнем:

Мобилните екипи на Конкордия снабдяват с храна, лекарства, хигиенни и защитни средства най-бедните и необразовани, останали първи без всякакво препитание в извънредното положение. Консултираме и работим по превенция на проблема, като така редуцираме опасността за допълнително разпространение на вируса. Сега, повече от всякога, тези деца и техните семейства са изолирани и им липсва адекватна подкрепа и насоки как да следват изискванията за карантина.

Налични са 4 екипа, които да раздават хранителни пакети, медикаменти, дезинфектанти, които могат да достигат до 200 души месечно.

Конкордия България оказва съдействие на Социалния патронаж в доставка на провизии, медикаменти и полагане на грижа за най-уязвимите сред нас, възрастните хора. Вярваме, че те са отговорност на всички нас, не само за да съхраним здравето и живота им, а и за да знаят, че не са сами, че има на кого да разчитат сега, когато самотата и падналият дух могат да бъдат по-опасни за тях дори и от вируса.

В криза, в извънредно положение, както и във всеки един нормален ден, нашите социални работници са насреща с усмивки, дори и под маските. Tе не си остават вкъщи. Избрали са тази професия и знаят, че много хора разчитат на тяхната помощ и грижа.

Продължаваме работата си и се нуждаем се от вашата подкрепа повече от всякога. Помогнете ни, като дарите сума по избор, всяко дарение е от значение днес!

Титуляр:Фондация Конкордия България

IBAN: BG53RZBB91551060688007

Райфайзенбанк България

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!