Epic Drama пуска нов сериал в духа на 'Кръстникът' (галерия)

Италианската криминална драма 'Малтезе: Детективът на мафията' тръгва от от 2 март

OFFNews 13 февруари 2019 в 00:19 3552 0

Снимка ZDF

Днес мафията е най-известната престъпна организация в света, но тя е била игнорирана дълго време с твърдения, че е измислица на жадни за слава писатели и журналисти. Междувременно, докато всички отричат съществуването ѝ, тя се разраства в сенките. Вдъхновен от времето на кървавото управление на сицилианската мафия, новият сериал в осем части „Малтезе: Детективът на мафията“ разказва за битката на един мъж с Коза ностра. Премиерата по Epic Drama е в събота, 2 март, от 22:00 часа българско време.

Режисиран от Джанлука Мария Таварели и написан от Леонардо Фасоли и Мадалена Равали, които са работили заедно и по хитовия италиански крими сериал „Гомор“, „Малтезе: Детективът на мафията“ може да се похвали с оценка на критиката, която оприличава духа му на този на „Кръстникът“, а стилистиката му – на тази на „Момчетата от Мадисън авеню“.

Развиващ се през 1970-те, този разказ за корупция, власт и лична вендета е с актьора Ким Роси Стюарт в главната роля като полицейския детектив Дарио Малтезе, който се завръща в Сицилия за сватбата на приятел от детство си и се оказва въвлечен в случай с убийство. В отчаян опит да разкрие истината, Малтезе се оказва мъж, който не желае да си затвори очите и да приеме компромис. Подобно на много от истинските детективи, които са вдъхновители на сериала, той е обикновен човек, призван да стане герой. С участието също на Рике Шмид като Елиза Рипщайн, сериалът проследява разследването на едно убийство, което се превръща в много по-голям случай с мистериозни изчезвания и прикрити убийства.

Комисар Малтезе разкрива сложна система от корупция и беззаконие, в която убийци и престъпници работят ръка за ръка с овластени и недосегаеми хора, включително правителствени фигури. В хода на разследването, Малтезе рискува собствения си живот, сблъсквайки се с убийци, изпратени да го ликвидират. По пътя си преживява смъртта на приятели и съмишленици и почти изгубва жената, в която се е влюбил.

„Малтезе: Детективът на мафията“ е с премиера по Epic Drama на 2 март, от 22:00 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови