Евелина Славкова: Слави Трифонов тихо печели, ГЕРБ няма как да не губят позиции

OFFNews 04 август 2020 в 09:33 10003 1

Евелина Славкова

„Ситуацията ще завърши с изборите. Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори“. Това каза пред БНР Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

Тя подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

„Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка“, смята социологът.

Според Славкова има силно политизиране на ситуацията.

„Бабата с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации. Обществото е изключително разделено“, категорична е тя.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията. По думите ѝ най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

„От „Демократична България“ биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт“, посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови