Фандъкова: Между 50 и 60 литра на квадрат порой в София

Паднал е покрив на търговски обект, леко пострадал е човек

OFFNews 07 юли 2020 в 07:59 2258 0

Между 50 и 60 литра на квадратен метър дъжд са паднали по време на бурята над София тази нощ по данни на НМХ. 

Вследствие на мълния е паднал таван на търговски обект в жк "Гоце Делчев". При инцидента има леко пострадал човек, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Над 475 са получените сигнали, на които реагираха екипите на пожарната и аварийното звено на общината, уточни тя. Работата на екипите продължава и в момента. Целта е до обед шахтите да бъдат почистени от падналите листа и наноси, тъй като след обед се очакват нови валежи.

В момента се работи по отводняване на транспортния тунел на Лъвов мост, сутерени на болници и др. Метрото продължава да се движи. Вече са почистени 4-те метростанции, които бяха наводнени заради влизане на вода през входовете. Част от асансьорите и ескалаторите в метрото са спрени временно, за да се направи преглед на съоръженията за безопасната им експлоатация.

Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути, с изключение на линия №66, която върви по ул. „Пушкин“.

До обед ще бъде възстановено електричеството от 5-те трафопоста, които към момента са със спряно електроподаване. По време на бурята бяха получени над 430 сигнала за спряно електричество, като голяма част от авариите бяха възстановени през нощта от екипите на ЧЕЗ.

През нощта работиха 28 екипа със 140 служителя на столичната пожарна и 10-те екипа на аварийната дирекция на общината с 38 служители, уточни Фандъкова. 

Екипите продължават да работят по сигнала за отводняване, почистване на пътни платна, както и премахване на паднали клони и дървета в паркове и градини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови