Фандъкова: Не мога да забраня ремонтите, но докато се пазим от заразата, да си опазим и нервите

OFFNews 26 март 2020 в 19:17 4399 0

Етажните собствености могат да приемат правилото, че за времето на извънредното положение, ремонти не могат да се правят. 

В последните дни получих десетки сигнали за шум от домашни ремонти и семейни купони, които пречат на съседите да вършат своите задачи, написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

Забраните за определени часове са ясни, полицията може да ги контролира и налага санкции. Но освен наредби има и разбиране, което да проявяваме. Законово и житейски е неизпълнимо да отговоря на призивите да издам заповед за забрана на всички домашни ремонти и шумни дейности вкъщи по всяко време на денонощието, уточнява Фандъкова. 

Затова моят призив към всеки, който е решил, че ремонтът е неотложен, да подходи с разбиране и да намери начин да говори със своите съседи. Има варианти, но за всички тях е нужно да си говорим и да стъпваме в обувките на другите, призова кметът. 

Стоим в къщите си и пазим дистанция, за да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и колегите, на съседите и непознатите. Нека, докато пазим живота, да си опазим и нервите. И така, полека, докато се борим с коронавируса, да се научим и да живеем заедно. Защото всичко, което правим сега е, за да продължим да сме заедно, пише още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови