Фандъкова: Нов трамвай тръгва от утре, 5 станции от метро №3 са готови (снимки)

Не съм обещавала, че данъците няма да се вдигат, каза столичният кмет

OFFNews 28 ноември 2019 в 13:08 7800 5

Първият от 13-те нови трамваи PESA тръгва утре по линия №18. Очакваме също утре от завода да тръгне следващият и така поетапно да се включат по линиите, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Надявам се, че до две години ще може да включим в движение още 25 нови трамвая, допълни тя. Цената на един нов трамвай е над 3.3 млн. лв. Именно високата цена на екологичните возила пречи на общината да обнови трамвайния транспорт в града с темповете, с които ни се иска, но въпреки това голяма част от него вече е обновена”, увери Фандъкова. 

Тя поясни, че в момента, в града се движат 25 трамвая PESA като част от тях обслужват пътниците по линии 1 и 7. 

Няма забавяне по сключените договори за третия лъч на метрото, каза още Фандъкова. При пет от станциите строителните дейности приключиха. В момента текат тестовете на влаковете. Имам информация от директора на „Метрополитен“, че след седмица завършват строителните дейности и на останалите станции. Тестовете на влаковете ще продължат и там“, уточни тя.

Фандъкова подчерта, че съоръжението е много сериозно и тя не кара строителите да бързат, но държи всичко да е направено както трябва.

Кметът опроверга и твърдението, че в предизборната си кампания е обещала да не вдига данъците

Сега става въпрос за минимално покачване на данъците, но ако искаме да дишаме чист въздух, трябва ясно да кажем: колите, които замърсяват, трябва да плащат повече, заяви кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

5

"Ако искаме да дишаме чист въздух, трябва ясно да кажем: колите, които замърсяват, трябва да плащат повече, заяви кметът на София."
Данче нито ти нито тия около теб разбирате нещо от МПС
нито от пътища нито от улици.Ако имате малко пипе обяснете
"След като заводите производители,не могат ,да променят заводските настройки от Euro 0 на Euro 6 Как Вие ще абсорби
рате замърсения въздух.Посочете една страна,където има
Екологичен Данък.Изискването за наличие на стикер ограни
чаващ достъпа до някои центрове на градове и курортни селища не означава Данък.Винаги съм твърдял,че не може
учителка,да бъде кмет на 2 мил. жители!!

3943

4

OtSofia

17.12 2019 в 16:12

Много общи приказки в стил "Петилетката - за три години!". Никакви технически подробности за трамвая: външни габарити, полезна ширина, брой пътници, себестойност на пътнико/превоз, натовареност на линията, времетраене, максимална, оптимална и експлоатационна скорост, интервал, възможни и постижими експлоатационни разходи и пр. и ... Разбира се - нито дума, че остава допотопното тесно междурелсие! Общината сигурно си въобразява, че "хората"(презрително!) не разбират и не се интересуват за това.

14048

3

voododoll

28.11 2019 в 17:35

Как точно е опровергала? Има ги и на видео и на текст това което казва а именно че няма да вдига местните данъци и такси. Малоумието и чупи нови рекорди!

18551

2

Нострадамус

28.11 2019 в 16:41

На 17 октомври, дни преди местните избори, основните кандидати за кмет на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в предизборен дебат заявяват категорично, че ако бъдат избрани няма да вдигат местните данъци и такси. За кмет е избрана Йорданка Фандъкова.

6506

1

bobacko

28.11 2019 в 14:31

"Сега става въпрос за минимално покачване на данъците, но ако искаме да дишаме чист въздух, трябва ясно да кажем: колите, които замърсяват, трябва да плащат повече, заяви кметът на София." (Й. Фандъкова)
И като е трябвало да стане ясно, защо не го казахте ЯСНО по време на предизборната си кампания Графиньо Фандъкова, а? И не знаете ли, че който има по-мощен автомобил и "харчи" повече, то и сега плаща повече през акциза върху горивата? И като толкова много се грижите за чистия въздух и ви трябват кинти, защо не предложите на ДЯСНОТО ви правителство да вдигне акциза върху горивата? Ама няма да посмеете, нали?