Фандъкова: Притесняват ме дискотеките и младежките събирания

Разпространението на коронавируса в София е дифузно, а не на огнища, съобщи столичният кмет

OFFNews 26 юни 2020 в 15:17 3666 0

"Притесняват ме дискотеките и младежките събирания. На останалите места гражданите и семействата спазват нужната дисциплина и се надяват това да ни помогне да живеем нормално“. Това каза кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

По-рано днес тя извърши проверка на реконструкцията на бившата сграда на топлоцентрала на НДК и изграждането на Център за изкуство.

Коронавирусът в столицата е от дифузен тип, а не на огнища и не се налагат допълнителни мерки, каза още Фандъкова. 

"Разпространява се, но за радост нямаме много тежки случаи. Разговарях с директора на РЗИ. Той ме информира, че заболяването в София е в дифузен тип и няма определени огнища, за да има нужда от допълнителни мерки", каза още столичният кмет и допълни, че разчита на дисциплината на всички.

По думите й мерките на този етап са достатъчни и не е необходимо да се въвеждат нови. Важно е, когато сме на открито, да сме на разстояние. "Това са препоръките на лекарите и апелирам да се спазват, за да продължим да живеем нормално в условията на този вирус", посочи тя.

„Повечето установени случаи са безсимптомни и хората си стоят вкъщи. Трябва да се спазва изолацията и дисциплината на заразените, трябва да се спазва карантината. Там е необходим и контрол, и самосъзнание“, каза кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови