Фандъкова: Утре представяме новите ограничители по Графа, без тях не може да се пусне трамваят

7200 т павета има в момента депата, проверката ще приключи до дни, обясни кметът

OFFNews 13 декември 2018 в 08:16 4539 1

Дружество "Софинвест" трябва да съхранява паветата, които се демонтират от улиците, но част от тях се поставят на други места. На депо има около 7200 тона в момента, но точните количества и дали има липси ще стане ясно до дни.

Трябва да приключи проверката, която съм възложила, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод сигнала, който внесоха в прокуратурата съветниците от РБ Иво Божков и Марта Георгиева. Те твърдят, че липсват 8000 тона павета, демонтирани от софийските улици между 2007 и 2017 г. 

Фандъкова коментира и оставката на зам.-кмета Евгени Крусев, който получи обвинение за нарушения на обществената поръчка при ремонта на Графа и подмяната на подложката под трамвайните релси. Проверката на прокуратурата трябва да изясни какво се е случило, но искам да подчертая, че цените на двата вида подложки са сходни, а общината плаща само за това, което е вложено, обясни Фандъкова.  

Задължително около трамвайните линии при едно споделено пространство трябва да има ограничители, такава е и препоръката на КАТ. Утре главният архитект и проектантът ще представят новия вариант на ограничителите, които да започнат да се монтират по "Граф Игнатиев". 

Без да се поставят ограничители, не може да се пусне трамваят по Графа, уточни Йорданка Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

1

Краси

13.12 2018 в 14:01

Вие окрадохте милиарди, сега ще търсите паветата. Вземете се скрийте някъде, да не дразните хората.