Фандъкова: Водата за столичани няма да се вдига заради помощта за Перник

OFFNews 24 януари 2020 в 10:24 1676 2

Преминавато на водата за Перник през София ще бъде заплатено и цената на водата за столичани няма да се вдигне. 

Това увери кметът Йорданка Фандъкова по бТВ. Тя подчерта, че монтирането на спирателен механизъм на софийския резервоар “Мало Бучино - нов”, от който ще тръгва водата към Перник, ще гарантира, че във всеки момент и при минимален риск за водния баланс на София, подаването на вода към Перник може бъде спряно. 

Вчера Министерски съвет отправи официално искане към Столичния общински съвет да разгледат възможността за преминаване на допълнителни количества вода през водопреносната система на София за подпомагане на Перник, който се намира в тежка водна криза. Столичният общински съвет ще вземе решение следващата седмица, каза още кметът.

Всички инвестиции, свързани с осигуряване на връзката към Перник, ще бъдат за сметка на държавата, уточни тя. Фандъкова подчерта, че държавата ще финансира и изграждането на две връзки, които в дългосрочен план ще са гаранция за водоснабюването на София - връзка между магистралните водопроводи на “Бели Искър” и “Искър” и ново трасе, което да свърже яз. “Огняново” със системата на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5610

2

БХМ

24.01 2020 в 14:59

Какво значи софиянци няма да плащат. Може би ще сложат водомер новия водопровод на Мало Бучино и перничани ще плащат?
Не ми се вярва.
Нито водата ще платят, нито аварийния водопровод и помпената станция, нито дори тока за нея.

5784

1

Бабатунде

24.01 2020 в 12:41

Като данъците за колите ли ? Защо давата трибуна на тоз ходещ изсъхнал скротум ? До сега да е носил отговорност за думите си някога ? Не ? Добре :) !