Фандъкова и СО спечелиха на първа инстанция делото 'Вън Капитолия от Борисовата'

OFFNews 19 юни 2019 в 14:06 8450 0

Столична община спечели на първа инстанция делото за освобождаване на терена в Борисовата градина от автокъща „Капитолия“. 

Имотът от 1600 кв. м. е общинска собственост, дадена за управление на „Софийски имоти“ през 1997 г., като частна е единствено сградата с 88 кв м застроена площ.

Миналата година по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова общинското дружество „Софийски имоти“ прекрати договорите за наем на 4 имота в Борисовата градина пак от 1997 г. - „Кръглото кафене – Кривите огледала“, „Велописта“, „Детски кът – Водното каналче“ и „Трите дансинга“.

Имотите са дадени за управление на дружеството с решение на СОС от времето на кмета Стефан Софиянски. 

През 2003 г. дружеството „Софийски имоти“ продава на ЕТ „Минкин – Албена Минкин“ сграда със застроена площ 88,5 кв. м и второ ниво от 52 кв. м. на бул. „Драган Цанков“/ Борисова градина №5, заедно с правото на строеж, за 87 хил. лева. 

Три месеца по-рано - на 18 декември 2002 г. сградата е включена в капитала на дружеството „Софийски имоти“ с решение на СОС. 

Проектът за Подробен устройствен план на Борисовата градина, който в момента се обсъжда, предвижда автокъща "Капитолия" да напусне парка, а той да бъде освободен от всички несвойствени дейности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови