Фандъкова подкрепи София Прайд, ще финансира бягане на гей двойки

OFFNews 20 април 2018 в 12:43 14339 4

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет на София Прайд, за да обсъдят предстоящото единадесето издание на най-голямото шествие за равноправие и човешки права в България.

Представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК) запознаха Фандъкова с подготовката на събитието, както и с активностите от културния календар и филмовия фестивал, предхождащи Прайд. На срещата столичният кмет изрази подкрепата си и се ангажира както всяка година общината да се погрижи за мирното и безпроблемно протичане на събитието. 

За първа година София Прайд ще организира и съпътстваща спортна програма. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово бягане по двойки, което ще се проведе на 19 май, съфинансирано от програмата за спортни събития и младежки форуми на кмета. То е посветено на болните от СПИН. 

На знаковата среща кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на нуждата от преодоляване на агресията и противопоставянето в обществото, като поощри дейностите на трите организациите в тази посока. Тя получи покана и прие да посети открития наскоро ЛГБТИ център (Рейнбоу хъб), където представители на общността могат да се събират и да получават консултации и подкрепа.

На срещата беше уточнено също, че тази година София Прайд ще се проведе пред Паметника на съветската армия на 9 юни. Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще стартира музикална програма на прайда. За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички желаещи ще могат да прекарат цял цветен следобед заедно, преди началото на шествието от 19 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

4

borisboris

09.06 2018 в 23:37

Трогателно, интересно дали ще бягат един зад друг или един пред друг?

14469

3

случайно прочетох

21.04 2018 в 13:49

Фандъкова защо не направи това в нейното село?
Да пробва само.

6000

1

Валентин Велчев

21.04 2018 в 10:49

Г-жо Фандъкова, руските воини не са умирали за такава скверна кауза!
Затова Ви молим да НЕ ОСКВЕРНЯВАТЕ ПАМЕТТА ИМ С ПОДОБНИ МЕРОПРИЯТИЯ!
Намерете си друга отправна точка за провеждане на мероприятието!
Ще уведомим Негово Превъзходителство г-н Анатолий Макаров за Вашата скандална инициатива!