Февруарската пролет свършва, утре температурите с 10-15 градуса надолу

Жълт код за силен вятър, зимата идва

OFFNews 04 февруари 2020 в 06:25 2318 0

Снимка Александра Маркарян

Февруарската пролет свършва днес, довечера в страната нахлува студен въздух. Жълт  код заради очакван силен вятър е обявен за 13 области - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София-град и София-област, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Шумен. 

Максималните температури отново ще са между 15 и 20 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

В планините ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10, а на 2000 метра – около 3°. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

Над Черноморието облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, вечерта и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта на места ще се усили до 4 бала. 

През нощта в цялата страна вятърът ще смени посоката и ще се обърне от северозапад. Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. Започва рязко застудяване - с над 10 градуса, в сравнение с днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови