Физическият факултет на СУ намалява двойно таксите за педагози

Александра Маркарян 27 февруари 2019 в 16:50 4176 1

Академичният съвет на Софийския университет намали двойно годишните такси на трите педагогически специалности във Физическия факултет. Годишно студентите ще плащат по 200 лв., а не по 400, както предвиждаше проектът за таксите за обучение през 2019/2020 г.

Става въпрос за таксите за новоприетитите тази година, които ще бъдат първокурсници наесен и са граждани на България или друга страна от ЕС.

Предложението направи Физическият факултет на заседанието на АС тази вечер, като се мотивът е стремеж да се привлекат повече студенти.

Именно това направили за миналогодишната приемна кампания от Факултета по химия и фармация и увеличили броя на първокурсниците спрямо предходната година.

Всички останали такси бяха утвърдени според предложения проект.

Специалностите, за които ще важат намалените такси, са учител по природни науки в основната степен на образованието; педагогика на обучението по физика и информатика; и педагогика на обучението по физика и математика.

Академичният съвет прие и увеличение на годишната такса за обучение на новоприетите бакалаври в следните специалности:

- „Туризъм“ - от 420 лева на 460 лева;

- „Връзки с обществеността“, „Комуникационен мениджмънт“, „Журналистика“ и „Книгоиздаване“ - от 560 на 600 лева за редовно обучение и от 300 на 350 лева за задочно;

- „Европеистика“ и „Политология“ - от 560 на 600 лева;

- „Филология“ - от 300 на 400 лева за задочно обучение;

- „Философия“ - съответно от 540 на 580 лева за редовно обучение и от 300 на 320 лева за задочно обучение;

- „Графичен дизайн“ и „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ - от 730 на 780 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

27.02 2019 в 22:23

По мое време приемаха само с бележка че си се явил на изпит... ако ще и двойка са си изкарал. Иначе трябваше да закрият и обединят специалности. Материалната база е адски стара, учителите не са в час с развитието на науката. Половината от тях влизат на лекции смърдящи на кръчма... Положението във ФИзически Факултет е плачевно. Мой колеги след завършването отидоха и завършиха и в чужбина че ги беше срам да казват че са завършили само тук... и не знаят почти нищо смислено...