Фондация 'За нашите деца' и Национална кардиологична болница ще работят заедно в подкрепа на деца и техните родители

OFFNews 16 август 2019 в 11:49 1403 0

Фондация „За нашите деца“ и Национална кардиологична болница сключиха споразумение за предоставяне на интегрирани здравно-социални и образователни услуги на територията на Отделението по педиатрия. Екип от специалисти ще работи на място с децата и техните семейства за повишаване качеството на грижата и подобряване благосъстоянието на децата. Целта на съвместната работа е въвеждането на иновативни практики и семейно-ориентиран подход.

Специалист от ЦОП „Света София“ ще провежда обучения и дискусии с родителите по теми, свързани с отглеждането и възпитанието на децата, като ще предостави и подходящи информационни материали, съобразени с обсъжданите въпроси. На място ще се работи директно с децата от страна на аниматори и детски психолози, а при необходимост с цялото семейство може да се срещне психолог или специалист ранна детска интервенция. Фокусът на работата ни ще бъдат както деца, които са в риск да бъдат изоставени от своите родители, така и семейства, които заявяват, че имат нужда от оказване на подкрепа.

Ще подкрепим и персонала от Отделението по педиатрия, като организираме обучения по взаимно договорени теми, както и ще участваме в събития за обмен на добри практики с други здравни и социални заведения и услуги.

Сключването на настоящето споразумение е продължение на добрата ни практика за сътрудничество с болничните заведения на територията на гр. София. Продължаваме работата с три родилни отделения - ПСАГБАЛ „Света София“, СБАЛАГ „Майчин дом“, ВСАГБАЛ „Шейново“. От началото на годината сме провели 20 консултации с родилки, които са заявили, че трудно биха се справили с грижите за новородените си деца. В резултат на нашата подкрепа успяхме да помогнем на седем деца да останат в биологичните си семейства, като работата с тях продължава докато родителите се почувстват достатъчно уверение да се справят сами.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови