Фугират релсите по Графа с гореща смес утре

OFFNews 02 октомври 2018 в 16:04 4960 0

Снимка Offnews

Фугиране с гореща смес покрай релсите на столичната улица "Граф Игнатиев" ще се извършва утре. Строителната ограда, която бе махната, за да се улесни преминаването на пешеходците от ул. Алабин до пл. Гарибалди, ще бъде възстановена. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. По-рано днес Спаси София алармира за недостатъци при ремонта. "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното", написаха от неправителствената организация. 

Ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев“ не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обекта, става ясно от думите на кмета. 

При пл. „Гарибалди“ се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. „Гарибалди“ до пл. „Славейков“ се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите.

Във всички изброени участъци релсовият път е готов, напълно завършен е и при пл. „Славейков“, където се полагат гранитни настилки.

По цялото протежение на ул. „Граф Игнатиев“ се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е „Фьост Алпине“ Австрия, една от най-големите компании в този сектор.

По ул. „Солунска“ са монтирани осветителните тела и предстои второто фугиране на настилката, съгласно технологията. В участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“ се извършва нареждане на настилки, релсовият път там също е напълно завършен.

В зоната около църквата „Свети Седмочисленици“ вече са положени около 80% от всички настилки и предстои фугиране. В зоната активно се работи и по релсовия път, като се очаква до две седмици да бъде завършен напълно и да започне полагането на гранитните настилки.

От ул. „Шишман“ до бул. „Васил Левски“ предстои демонтаж на тротоарната настилка, а до седмица релсовият път ще е напълно готов.

В последната зона – от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ се изпълняват настилки, а релсовият път е завършен. На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 човека всеки ден, става ясно още от текста на Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови