Gallup International: 58% от българите са против Истанбулската конвенция

OFFNews 13 февруари 2018 в 14:55 4422 13

86% от българите са чули за Истанбулската конвенция. Сред чувалите 58% не одобряват България да я приеме, а 19% одобряват България да приеме документа. Съотношението е приблизително три към едно. Останалите се колебаят.

Това показват данните от изследователската програма на Gallup International (която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll).

Във всички социални групи преобладава отрицанието. Известно изключение са привържениците на ГЕРБ, където близо една трета приемат конвенцията, а две пети все пак я отхвърлят, отбелязват от Gallup International.

Според данните на агенцията, от темите от последните дни явно сериозно се подкрепят най-вече различните типове проверки на съответните контролни органи – проверки на имущество, проверки на кметове, проверките в железниците и т.н.

Например, 78% споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство.

20% обаче смятат, че вече е много късно.

По повод скорошните разкрития по отношение на железниците, респондентите са помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2.

Изследването „лице в лице“ („Политически и икономически индекс на Галъп интернешънъл“) е сред 776 души, проведено между 2 и 9 февруари, както и експресен сондаж, осъществен между 31 януари и 1 февруари сред 801 души по специалната панелна методика, която осигурява възможно най-висока представителност на данните Абсолютна максимална грешка е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

13

SC

14.02 2018 в 13:33

Конвенцията задължава държавата да дава убежище на чужденци, ако въпросните се чувстват полово дискриминирани в родните си държави (член 60) и им забранява да експулсират подобни нелегални пребиваващи (член 61). Познайте колко преселници изведнъж ще се почувстват „полово застрашени“.
Конвенцията създава международен орган, чиито членове ще се ползват с пълен имунитет и право да се разпореждат как държавите да я тълкуват (членове от 66 до 70). Първите 10 (от общо 15) члена вече са избрани. Може да им разгледате CV-тата:
https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention/members
Все отбрани феминистки. Като добавим, че целия тон на конвенцията е сексистки (мъжете – зверове, жените – душички), май целта не е изравняване на везните, а обръщането им. Още по-подозрително е когато куп организации, „интелектуалци“ и политици изведнъж ревнат, че документа трябва да се приеме веднага, безрезервно и на всяка цена.

16193

12

SC

14.02 2018 в 13:31

Нека преговорим:
Според конвенцията, понятието „пол“ не е строго биологично. Всеки може да е жена, ако се чувства такава или изпълнява дейности, приети за женски (член 3). Това включва ЛГБТ личности.
Конвенцията задължава държавата да промени конституцията и законите си, ако нещо в тях не съвпада с нея (член 4). Тя е надконституционна.
Конвенцията задължава държавата (съответно данъкоплатците) да финансира проекти и кампании на НПО и други организации, свързани със защита на жените (член 8). Знаете поговорката за глупака и баницата му.
Конвенцията задължава държавата да пропагандира „нестереотипни роли на пола“, в училищата, спорта, медиите и културата (член 14). Не се правете на ударени, знаете какво се крие зад този израз.
Конвенцията насърчава доносниченето и задължава органите да арестуват и разследват обвинения мъж, дори без видими доказателства или потвърждение от жертвата (членове 18, 27, 44 и 55). Това навява спомени за едни не чак толкова отминали доноснически времена.

14469

7

случайно прочетох

13.02 2018 в 16:02

Пак стъкмистика!
Нито един мой познат/а не е "за", а познавам много повече хора от 700 души (поради естеството на работата ми)!
Защо лъжат?

12450

4

Alicante

13.02 2018 в 15:36

Gallup International (която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll) - това е важно уточнение, което казва, че този Галъп (на Кънчо Ст.) е ментето на международния Галъп, Келвин Клон-а на социологическия Калвин Клайн ;)