Ген. Мутафчийски: Поел съм личен ангажимент към дъщерята на Милен Цветков

OFFNews 22 април 2020 в 10:56 13731 6

Още първия ден след смъртта на Милен Цветков неговата колежка Генка Шикерова се свърза с мен, поел съм личен ангажимент за дъщеря му да може да присъства на погребението. 

Това заяви шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос за загиналия журналист в жестоката катастрофа в София, причинена от дрогиран 22-годишен мъж.

Момичето трябва да се прибере от Нидерландия в България. Според извънредните мерки у нас обаче, тя следва да бъде поставена под 14-дневна карантина, което предизвика уточнението от шефа на щаба. 

Възможно е Калина да бъде тествана за коронавирус на аерогарата, за да може да се ускори процедурата около погребението. Държавните органи съдействат на момичето да пристигне възможно най-бързо у нас. 

24-годишната Калина живее заедно с майка си в Нидерландия. Калина иска да се прости с баща си и отказва служебно погребение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3037

6

TodKol

17.05 2020 в 15:01

Злоупотреба с власт е това.....Мутафчийски, хубаво да си прави сметката, като казва "Поел съм личен ангажимент" Щото тва с "хора" и "по-хора" си е член от НПК....

23293

5

Стефан

23.04 2020 в 02:16

Ми, тия жени отдавна не са живели с починалият. Какво ги е свързвало, та чак специално погребение?
А, бе, г-н генерал, а няма ли да каталясаш да даваш разрешения в случай на просто война? Нали си хирург?
Давай сега, спомняй си нормативите за батальоните в отбрана. В настъпление.
200 души на час. 400 души, пак за ЧАС.
Специално отношение към труповете? Караул, разстреляй тоя идиот!

7800

4

Брок

22.04 2020 в 14:33

bls Здравейте. Имах предвид друго, няма значение от какво е починал човека, и умрелия от ковирус може да бъде с подходящ изолиран и дезинфекциран гроб. Но, на роднините не им разрешават да се простят с починалите и не им дават да проведат съответните религиозни обряди. Връщаме се към някои от основните стожери на БГ-кочината - Всички са равни, но, някои са по равни...

8074

3

JustSoYouKnow

22.04 2020 в 12:57

Казах ви аз, че този случай само изкарва на повърхността класовото разслоение и фактът, че законът е различен за различните хора. В момента се действа по този начин единствено заради популярността на загиналият (мир на душата му). Това е изключително грозно, но поради някаква причина някои хора си мислят, че по този начин трупат активи...
Ако се действаше по този начин за всички щеше да е друго.

12021

2

bls

22.04 2020 в 11:34

Брок задава правилен въпрос, но следва да се има предвид следното - жертвата не е починала от вируса. Аз не съм сигурен - в момента предполагам си се извършват нормално погребения? АКо това е така остава въпросът за изключение по отношение на дъщерята на жертвата и до колко това изключение е морално по отношение на останалите случаи на хора, които също са били в задължителна карантина. Подобни случаи дори и при лична трагедия като тази, когато за роднините на други починали е било невъзможно да присъстват на погребението би оказало сериозен морален удар и демотивирали гражданите да спазват мерките.

7800

1

Брок

22.04 2020 в 11:30

Ген. Мутафчийски: Поел съм личен ангажимент към дъщерята на Милен Цветков ??? Тоест, едни ги кремират като кучета без присъствието на роднини, а към други поемат личен ангажимент... Прав е Слави, Няма Такава Държава. ИМА КОЧИНА :(