Гледайте 'Последните кралски особи на Русия' по Viasat History

OFFNews 30 август 2018 в 00:24 2305 0

Снимка Back2back

След жестоката им смърт преди почти 100 години, светът е обсебен от Николай и Александра - последните кралски особи на Русия.

Макар да са една от най-известните семейни двойки в модерната история, техният живот - политически и личен - никога не е бил показван в телевизионен формат. Това прави сега историкът д-р Сузана Липскомб в поредицата "Николай и Александра: Последните кралски особи на Русия" по Viasat History. Можете да я гледате в петък от 16:30.


Чрез любовните писма, които си разменят, има възможност да се разкаже истинската история на Николай и Александра и ролята, която изиграват в подготовката за руската революция през 1917 г. Документалната драма по любовните им писма не само ще оспори старите романтични клишета, но и ще обясни революцията по уникален и по-вълнуващ начин от мрачния индустриален наратив, който всички добре познаваме.

Хилядите любовни писма са дълбоко интимни - в политически, сексуален и личен план. Те са и изобличаващи. Всички са написани на английски. Те разказват за любовта, сексуалния живот на двамата (включително тайните имена на интимните им органи), техните заблуди и преди всичко за пътя към революцията. От пълната им изолация и ексцентрични религиозни възгледи до политическата им небрежност и упование на Распутин, писмата документират в най-малките подробности диктатурата на Александра, която води пряко до пълното дискредитиране на имперското правителство, когато започва революцията.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови