Глобяват фирмата, използвала моторни метли за почистване край Орлов мост

OFFNews 17 февруари 2017 в 17:21 6988 0

Фирмата, почистваща алеите около Орлов мост с моторни метли, ще бъде санкционирана от Столична община. Това обявиха от дирекция "Зелена система" пред OFFNews. 

По-рано днес наш читател ни изпрати видеоклип, който показва как служител на почистваща фирма се бори с мръсотията по земята в София с духалка за листа.

На видеото, изпратено ни от Емил Олованов, се вижда как чистачът вдига огромен облак прах, опитвайки се да си свърши работата.

От столичната дирекция "Зелена система" обясниха, че фирмите, поддържащи чистотата в София са уведомени при какви условия се използват моторни метли за почистване на алеи по парковете и градините. Указанията им били представени още през лятото на 2015 г.

"Моторната метла е удачно средство за събиране на шума по тревните площи през есенния сезон, но не е подходяща за метене на алеи поради увеличаване запрашеността на въздуха и нарушаване спокойствието на гражданите", обясниха от дирекцията.

Данните на изпълнителната агенция по околна среда за замърсяването на въздуха в София показват, че столичани дишат въздух с фини прахови частици близо 3 пъти над нормата. Една от измервателните станции, която отчита качеството на въздуха, е на метри от мястото, където е заснет клипа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови