Горублянци: От септември ще блокираме Цариградско всеки ден

OFFNews 25 юли 2019 в 12:42 2664 0

От септември всеки ден ще блокираме "Цариградско шосе". 

Това обяви представител на собственици на земи в Горубляне на протест пред Столична община. Той обясни, че СОС приема Подробен устройствен план, който включва изграждането на Източен парк, но няма пари за отчуждаване на имотите им. Не можем да строим, аз вече съм загубил 700 000 лева, каза още недоволният жител на Горубляне. 

С противоположни искания - да се спре презастрояването на София и да има повече зелени площи, на протест на същото място бяха обитатели на Обеля и Овча купел. Те обясниха, че подкрепят исканията на протестиращите от Горубляне, защото става дума за лоша политика на Столична община. 

При протестиращите бе и омбудсманът Мая Манолова, която призова, управляващите СО да не гледат зад прозорците, а да слязат при хората и да им обяснят как могат да се решат проблемите им. Подкрепям и двата протеста, защитавам правото на лична собственост, но съм против инвеститорската агресия в зелените площи, обясни омбудсманът. Тя покани представители на двете групи на среща в понеделник, след като приключат разговорите им с главния архитект Здравко Здравков по-рано същия ден. 

Държавата трябва да намери пари за обезщетение на хората за земите им, подчерта Мая Манолова.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови