Горублянци блокират кръстовище на Цариградско шосе всеки ден от днес до петък

Жителите на софийския квартал протестират срещу национализацията на имоти, липсата на канализация и тротоари

OFFNews 09 септември 2019 в 12:22 4686 1

Снимка Архив

Жители на столичния квартал Горубляне излизат отново на протест. В 18:30 ч. днес те ще блокират кръстовището между бул. "Цариградско шосе" и улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев". То ще остане затворено до 20:30 ч., за което Инициативен комитет "Горубляне" е информирал кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, дирекция "Сигурност" и СДВР на 4 септември.

По същото време жителите на квартала ще блокират кръстовището всеки ден до петък включително.

Основните причини за протеста са: национализирането на частна собственост с градоустройствени процедури (ПУП), липсата на обезщетения за собствениците с общинска земя; а също - липсата на канализация, тротоари, редовен градски транспорт и др., което хората наричат "дискриминация на Горубляне спрямо жилищните комплекси".

Горублянци не са съгласни с "терора на мнозинството" и двойния стандарт на българските политици.

"Няма европейска държава, в която да е законно да отнемаш "в полза на обществото" частен имот на когото си поискаш, на каквато цена си поискаш и когато си поискаш. Отнето е правото на обжалване на заповедта на областния управител. Защо депутатите постоянно входират и гласуват противоконституционни закони?" - питат протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

Stanko25

11.09 2019 в 03:47

Отидете и се съберете пред народното събрание, а не да блокирате и задръствате движението на и без това изтормозените хора...много ги интересува оправляващите, че блокирате Цариградско. Малоумна работа.