Готвят арест на трети граничен полицай за трафика през Летище "София"

OFFNews 27 май 2017 в 13:28 3917 0

Прокуратурата е поискала постоянно задържане под стража за четиримата арестувани за трафик на хора през Летище "София". 

Двама от арестуваните са гранични полицаи, а другите двама са постоянно пребиваващи у нас чужденци от Бангладеш. Готви се арест и на още един граничен полицай, който обаче се намира в чужбина, обясни главният прокурор Сотир Цацаров. 

Все още се изяснява от колко време е действал канала за нелегално пропускане на чужденци. 

Щом е могъл да премине гражданин на Бангладеш, гражданин на Ирак или на която и да е друга страна, за когото по дефиниция е ясно, че представя неистински документи, тоест такива, които само формално да покажат възможността да влезе и не се подлагат на задълбочен преглед, тогава какво да кажем? Би могъл да влезе всеки. Както човек, който просто търси начин да влезе в страна, за да я използва като транзитен пункт към Западна Европа, така и човек, който има съвсем други цели, влизайки в страната. Тази хипотеза не може да бъде отречена, коментира Цацаров.

Води се разследване и по линията как са напускали страната чужденците, използвали канала. Едва ли с подправените документи, с които са пускани у нас, защото са си плащали, могат да влязат в която и да е европейска страна, посочи главният прокурор.

Специализираният наказателен съд трябва да реши днес дали арестуваните за канала за трафик на хора мъже да останат за постоянно в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови