Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Градинката при КАТ да носи името на Стефан Данаилов, предлага районният кмет

OFFNews 04 май 2020 в 14:37 3154 2

Кметът на район "Изгрев" в София предложи в писмо до Столичния общински съвет (СОС) градинката до КАТ да бъде именувана на актьора Стефан Данаилов.

Сега тя няма име.

Животът на Стефан Данаилов-Ламбо е неразривно свързан с район „Изгрев“. Той и съпругата му Мария Данаилова живеят в ж.к. „Изток“ повече от десетилетие - разяснява кметът Делян Георгиев в мотивите си.

Стефан Данилов, известен като Ламбо и Мастъра, има над 100 роли на театралната, филмовата и телевизионната сцена, дългогодишен преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През периода 2005-2009 година е министър на културата.

За да стане факт, писменото предложение на доктор Георгиев трябва да бъде одобрено с гласуване в Столичния общински съвет.

Стефан Данаилов почина на 27 ноември 2019 г. във Военномедицинска академия, само 12 дни, преди да навърши 77 години.

Кметът д-р Георгиев предлага още на СОС ул. 157 в ж.к. „Дианабад“ да бъде кръстена на бившия районен кмет инж. Панайот Бончев, който е бил два пъти кмет на район „Изгрев“, заместник-председател на Столичния общински съвет, заместник областен управител. Почина пред октомври 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

04.05 2020 в 15:23

"ул. 157 в ж.к. „Дианабад“ да бъде кръстена на бившия районен кмет инж. Панайот Бончев"
Понки беше от БСП. Познайте от три пъти, дали предложението ще се приеме!
Беседка на името на Стефан Данаилов има малко по-голям шанс!

3943

1

OtSofia

04.05 2020 в 15:13

Откъде-накъде?! КАТ и Стефан Данаилов, това да не е някакъв виц? Майор Деянов, убиецът? Милото лице на БКП? Столична Община пробутва ли на софиянци някакъв пробив? Ламбо, галеният нехранимайко на 34-то училище, незавършилият ВИТИЗ и никое друго висше училище "професор", провъзгласен за такъв от една тъмносиня министърка на културата(!), прекръстен на "Мастера", заедно с още един сонм лица от соцминалото: "Тато", "Батето", "Индиана Джоунс" и пр. прекоросани както членове на руско ОПГ, та дано забравим всеките им километри, извървени в името на чужди заповеди ... Отвратително. Оставете Ламбо да почива в мир, защото всеки човек има право на това, и не събуждайте с неговото име всички най-лоши спомени на българите и България.
 
X

Да помогнем на украинските деца!