Граничарите ни спряха 60 мигранти, Каракачанов праща 1000 бойци на границата

OFFNews 28 февруари 2020 в 14:03 3371 0

Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат турската граница две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Това се казва в позиция на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, разпространена от ведомството му.

Вицепремиерът декларира и че родните войски няма да позволят и пиле да прехвръкне над оградата на границата ни с Турция.

"Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната границата, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България", заявява Каракачанов.

Според него за тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника.

По-рано днес премиерът Борисов заяви, че части на армията, жандармерията и граничната полиция са дислоцирани на границата с Турция заради голямото струпване на мигранти край Одрин.

Вчера в Сирия напрежението ескалира, бяха убити 33 турски войници и Анкара обяви, че очаква нова бежанска вълна, заради която реши да пусне милионите бежанци на своя територия да продължат към държавите от ЕС. Днес напрежение и струпване на хора се забелязва както на нашата граница, така и на тази между Турция и Гърция.

По-късно днес се очаква разговор между премиера Борисов и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови