Граждани предлагат да се издигне паметник в чест на медиците

OFFNews 23 април 2020 в 13:02 1449 2

Граждани предлагат на Столична община да се издигне паметник в чест на медиците, борещи се срещу епидемията от коронавируса.

В писмо до кмета Йорданка Фандъкова инициаторът, адв. Цветан Цветанов, предлага средства за скулптурната композиция да се наберат чрез национална гражданска инициатива.

Паметникът трябва да повтори примeрa нa врeмeтo,кoгaтo e cъздaдeн и пocтрoeн Дoктoрcкия пaмeтник,пocвeтeн зa зaгинaлитe 521 лeкaри и cecтри- руcки мeдицинcки чинoвe в Ocвoбoдитeлнaтa вoйнa зa Бългaрия. Според инициаторите монументът е нужен като знак на признателност от българския народ и особено на тяхната благородна самопожертвователна дейност и изключителни професионални усилия за спасяването на човешкия живот в тези тежки дни на изпитания в борбата срещу световната пандемия. "И oткривaтeлкaтa нa вaкcинaтa БЦЖ д-р Cрeбрa Рoдoпcкa и oткривaтeлят нa лaктoбaктeриум булгaрикум в киceлoтo млякo д-р Cтaмeн Григoрoв и двaмaтa cъc cвeтoвнa cлaвa гo зacлужaвaт, както и хилядите други лекари, медицински сестри и специалисти, санитари и доброволци, оставили следи в човешката памет на всяко българско семейство. Идеята за паметник на българските медици намираме, че се прави в подходящото макар и много трудно време", пише инициаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Liuba

23.04 2020 в 14:08

Хайде да не прекаляваме толкова и да не правим за смях медиците.

7946

1

Иван Барабан

23.04 2020 в 13:11

Ха ха ха, това е наистина смешката на деня!