Хиляди софиянци без парно и топла вода заради авария

OFFNews 11 декември 2017 в 09:53 12395 0

Четири софийски квартала останаха без парно и топла вода заради авария на главен водопровод в района, отопляван от ТЕЦ "Земляне".

Засегнати са хиляди абонати. Парно и топла вода няма в целите квартали "Белите брези", "Стрелбище", "Красно село" и в част от "Гоце Делчев" (между бул. ”България”, ул. "Славовица”, ул. ”Луи Айер”, ул. ”Хенрих Ибсен”, бул.”Гоце Делчев”), показва справка на сайта на "Топлофикация".

Топлата вода и парното бяха спрени час и половина след полунощ, когато се е случила аварията.

Във всички детски градини е осигурено отоплението и заниманията протичат по график, уточниха от Столична община. В училищата Втора английска гимназия, 73 СУ, 104 СУ и 126 СУ – учебните часове са намалени и директорите следят температурите в класните статии.

Два аварийни екипа на „Топлофикация София“ работят по отстраняването на аварията. Там е съсредоточена тежка техника, като целта е възможно най-бързо отстраняване на повредата. От дружеството коментираха пред OFFNews, че засега не могат да се ангажират със срок за пускане на топлоподаването. Оттам припомниха, че по наредба при толкова тежка авария имат 48 часа за отстраняването ѝ. Екипите ще се опитат да възстановят парното в по-кратък срок, ако това е възможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови