Хитовият сериал за НЛО разследвания 'Проект Синя книга' се завръща по EPIC DRAMA с втория си сезон

OFFNews 19 март 2020 в 08:47 10572 0

Снимка Epic Drama

Продуцираният от създателя на „Контакт“ и „Завръщане в бъдещето“ Робърт Земекис хитов НЛО сериал „Проект Синя книга“ се завръща в ТВ дома на епичната драма, Epic Drama, на 19 март и ще се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа. 

В последно време НЛО и свързаните с тях феномени привлякоха внимание в световен мащаб и сезон 2 се завръща, за да отправи нов драматичен поглед към първоизточника на конспиративните теории по тази тема, като се позовава на реални случаи, запалили въображението на Америка. 

Базиран на действителни, топ секретни разследвания на НЛО и свързани с тях феномени, проведени от Военно-въздушните сили на САЩ между 1952 и 1969, всеки епизод черпи от реални случаи, съчетаващи теории за НЛО с автентични исторически събития. Сезонът се задълбава в печално известни случаи като този в Розуел и Зона 51 и предлага ретроспективен поглед към богатата история на фона. 

Актьорският състав на сериала включва Ейдън Гилън (Game of Thrones, Peaky Blinders) и Майкъл Маларки (The Vampire Diaries) съответно като Д-р Алън Хайнек и Капитан Майкъл Куин, както и Нийл Макдона (Yellowstone, Altered Carbon) като генерал Джеймс Хардинг, Лаура Менел (Watchmen, The Man in the High Castle) като Мими Хайнек и Ксения Соло (Black Swan, Lost Girl) като Сузи Милър. 

Project Blue Book е връхнонвен от личните преживявания на д-р Хайнек, брилянтен университетски професор, вербуван от ВВС на САЩ, за да озаглави тайния проект за разследвания (Project Blue Book), който проучва хилади случаи, над 700 от които остават неразрешени и до днес. На фона на носталгия по 1950-те години, д-р Хайнек (Гилън) и капитан Майкъл Куин (Маларки) са в опасно търсене на истината, впускайки се в това как НЛО са повлияли развитието на американските военни практитки и технологии. 

Новият сезон от 10 части започва със специален двойно по-дълъг епизод по широко известния НЛО случай в Розуел, Ню Мексико, където един собственик на ранчо твърди, че е открил мистериозни отломки в рамките на имота си.
Продължавайки на висока скорост, третият епизод се фокусира върху злополучната Зона 51, държавният комплекс в Невада, за който от години се носят слухове, че е магнит за паранормални активности и свързани с НЛО събития. В другите епизоди Хайнек и Куин се потапят по-дълбоко в тайните и конспирациите на 1950-те, със случаите на обсебеното Ранчо Скинуокър (имот от 512 акра, за който се твърди, че е обект на множество паранормални и НЛО явления), мистериозната среща Кели-Хопкинсвил (при която се твърди, че семейство от Кентъки е било посетено от извънземни), злополучните есперименти на ЦРУ за контрол на ума, както и един случай, в който Хайнек консултира създателите на реално-съществуващия филм „Близки срещи от трети вид“. 

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/

За пълната програма на канала следете www.epicdrama.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови