И д-р Мирослав Ненков прекарал коронавируса

OFFNews 26 юли 2020 в 19:52 11714 2

Мирослав Ненков

Популярният анестезиолог и радиоводещ д-р Мирослав Ненков е прекарал коронавируса. Той изкарал болестта леко и вече е здрав, разказа лекарят в интервю за Мон Дьо в Нова телевизия.

„Имах контакт със заразен с коронавирус. Направих си PCR тест и се оказа, че и аз съм положителен, без да имам абсолютно никакви симптоми. Това беше съвсем скоро. Не съм знаел, че човекът е бил контактен”, разказа бившият министър на здравеопазването.

„Направих консултация. В крайна сметка стигнах до следния извод – при положение, че нямам никакъв симптом, да се лекува нещо, което не съществува, не е сериозно”, каза още той. 

"Очевидно този вирус е бил в мен, но кога – не знаем. Дали съм бил в края на поселване на вируса, дали просто малко вируси са влезли и имунната ми система е успяла да ги сгъне на 4 още докато са били в носа ми – няма как да знам. Може би ще стане ясно един ден, след като ми вземат антитела. Реших да не правя нищо, докато не се появи симптом”, добави той.

Доктор Ненков определи случилото се като „интересно преживяване". С напрежение изчакал първите няколко дни.Симптоми обаче не се появили.

Според него в началото на кризата с COVID-19 нашата страна е била абсолютно водеща по справяне в Европа, но вече е паднала надолу в класирането.

„При настъпването на кризата властимащите направиха нещо изненадващо умно – назначиха си консултанти професионалисти и започнаха да ги слушат. Разбиването на доверието във властите или в тези, които управляват кризата, за мен не е добре”, коментира още той. 

„Ако човек се почувства зле, ако вдигне температура, ако получи конюнктивит, ако има кашлица – веднага трябва да потърси медицинска помощ. А не майка ти да ти каже: „Пий си парацетамола и си направи супа” и така процесът да се задържи”, посъветва той.

Ненков е убеден, че вирусът няма да изчезне от само себе си. „Той се е появил от Китай, но не може сега да дойдат китайците и да го махнат”, допълни Ненков.

Ненков коментира и политическата обстановка у нас.

„Протестите малко утешиха негативния ми поглед върху общество ни. Не очаквах да са толкова обемни и умни. Съмнявам се, че истински протестиращите хора, които знаят защо са там, са платени от Радев или Божков”, заяви бившият здравен министър. Той отрече да има политически амбиции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

27.07 2020 в 00:21

Ама РЪПОНОВИРУСЪТ го не пуска.......

17156

1

aviatora

26.07 2020 в 22:44

И кво като си прекарал , бе герберски задник!!! Да не умря случайно?? Аре бегай у Банкя при престъпната тиква!!!