Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

И германското правителство призова България за бързо разследване на убийството на Виктория Маринова

OFFNews 08 октомври 2018 в 16:07 3943 2

Снимка Pixabay

Германското правителство остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова и го нарича "брутално и ужасно", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорител на германското външно министерство каза, че е наложително "да има бързо разследване и ужасното събитие да бъде разкрито, колкото се може по-бързо".

Берлин се обявява за свобода на печата и призовава органите на реда в България към пълномащабно разследване, заяви днес пред журналисти говорителят на МВнР на ФРГ Кристофер Бергер.

Членът на германския парламент от партията на Зелените Свен Гиголд каза, че цяла Европа трябва да е разтревожена от убийството. "Първо Малта, после Словакия, сега България. Неприемливо е в Европа отново да убиват журналисти", каза той, имайки предвид убийствата на разследващите журналисти Дафне Керуана Гилиция и Ян Куциак. Депутатът призова Европейския парламент бързо да изпрати делегация в България, която да помогне за разследването на убийството на журналистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.10 2018 в 18:20

Апа българският народ, настоява НАЙ-НАКРАЯ германското правителство да намери кой бие и изнасилва германски деца и жени по площадите, басейните, училищата в Германия.
 
X

Подкастът на OFFNews