Юлен: Институциите знаят кой ни е реалният собственик, ние няма да кажем

OFFNews 05 януари 2018 в 12:03 17185 10

Снимка Нова тв

Всички български институции знаят кой е реалният собственик на концесионера на ски зоната в Банско "Юлен" - АД.

Това заяви адвокат Петър Петров, представител на фирмата - концесионер, собственост на кипърска офшорка с номинален собственик Георгиус Георгиу, в ефира на Нова тв.

Петров каза още, че въпросният Георгиу не държи собствеността за себе си, а за трето лице. Той обаче отказа да посочи името на реалният собственик, защото не искал да разкрива тайни в ефир. 

Иван Обрейков, маркетинг директор на "Юлен", коментира снощния протест, който събра хиляди пред Министерския съвет, в защита на Пирин. Той изрази предположение, че организаторите на протеста са платени от страни, които не искат да позволят да се развива зимният туризъм у нас. 

"Не мога да кажа дали Австрия и Швейцария плащат. Има една група хора, които пречат на всичко. Екосемействата, не цитирам имена, са се заклели да пречат на всичко в България срещу пари. Защо не се дават останалите концесии в страната? Може би има фондове, които са създадени, за да пречат. Като гледам изявите на... Имам предвид кръг от хора. Не мога да кажа откъде са платени, те си знаят. Тези хора без пари няма да направят нищо", каза Обрейков.

Представителите на "Юлен" поясниха, че от 2001 г. насам, откогато е концесията на ски зоната, фирмата е направила голяма инвестиция - 86 милиона лева. Концесионерът плаща такса на държавата от около 400 000 лева на година.

"Целта на нашата фирма е да вложим доста пари само и само да облекчим хората, които и почиват там. Аз съм всеки ден в Банско и не мога да им обясня, че има едни хора, които протестират", заяви още Обрейков.

От фирмата - концесионер коментираха и желанието на община Банско да урбанизира нови 1330 декара в осем местности по границите с националния парк, което предизвика притеснения, че ще се строят нови хотели. 

"Смесват се две неща. В планината е забранено да се изграждат леглови бази. Съвпаднаха по време два процеса, които вървяха паралелно. При строителния бум, с който ние сме изключително несъгласни, се застрои яката на планината. Сега общината се опитва да урегулира нещата. За леглата отговаря общината. Аз не мога да разбера - елате в Банско да видите какво става! В момента има празни строежи", каза Обрейков.

След участието на представителите на "Юлен" в Нова телевизия коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" изпрати отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

OFFNews публикува пълния текст на писмото:

Тази сутрин в интервю по Нова телевизия, представител на „Юлен" - концесионера на ски зона Банско в Национален парк Пирин заяви, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на концесионера, но всички компетентни държавни институции знаят кой е реалният собственик.

„Това дружество е единственото, което е получило право на управление и строителство в изключителна държавна собственост - Национален парк Пирин и смятаме, че българското общество трябва да знае кой е нейният истински собственик.

Също така, решението за промяна на плана за управление всява разединение в обществото и смятаме за правилно да се знае чии интереси стоят зад това решение. Ние като организации в обществена полза не приемаме политиката на разединение и прoтивопоставяне на гражданите, защото това е вредно за всяко общество.

Затова се обръщаме към Вас, като представители на висшите институции на българската държава, с искане да обявите кой е реалният собственик на "Юлен" АД".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

9

AnderXale

05.01 2018 в 19:52

Ама как така ще крият кой стопанисва публично държавна собственост? И на всичкото отгоре офшорка, която не плаща данъци. Това да не им е бащиния? То вярно, че тиквата се изживява като бащица на народа, ама тази наглост преминава всякакви граници! А на всичкото отгоре директно си признават, че използват подставени лица. Май е време да им спретнем една народна акция "Наглите"!

6947

8

theprofet

05.01 2018 в 17:45

Няма как да прекратят концесията на един от топ мафиотите на България... освен това видимо е любимец на МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКАТА мафия.

Въпроси за домашно:
1. Защо ПИБ не фалира заедно с КТБ? Спомняте ли си?
2. Друг топ мафиот, бивш съдружник на Цеко, с интереси в зимния туризъм и проект за нещо голямо, беше неотдавна поръчан. Спомнихте ли си кой?

14469

7

случайно прочетох

05.01 2018 в 14:45

Безкрайно нагли са!
Тази концесия трябва да се прекрати!

29585

6

Izalina

05.01 2018 в 14:28

Тъкмо Обрейков беше цитиран някъде, че средно дневно скиорите са поне 6000-7000 души.

58кинта ли беше дневната карта? Сиреч от тази сутрин до утре най-късно второто кафе сме събрали годишната такса дори и при капацитет 2200 д/час на Единствения.
Подигравка малко, м?

Не е лошо и да се сведе вкратце в какво се изразяват 86те млн. инвестиция, че не ми се рови.

6947

5

theprofet

05.01 2018 в 14:23

Ми като искаш развитие на ски туризма, напрегни си плиткото мозъче да разбереш как го правят по света и защо у нас няма никога да се получи.
Монопола не означава развитие, нито на курорта, нито на икономиката!
Съмнявам се, че ще разбереш нещо обаче, предвид футболното ти никнеймче.

12082

4

leomesi

05.01 2018 в 14:17

не ме интересува кой е собственик, искам развитие на ски туризма, искам работещ лифт и един по-развит курорт банско. това е. дано стане скоро

77927

3

El Commandante

05.01 2018 в 13:52

Демек кур данъци за на Боко хазната, правилно ли чета?

6947

2

theprofet

05.01 2018 в 12:53

Институциите знаели... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
а те са изцяло под контрола на мафията!!!

6947

1

theprofet

05.01 2018 в 12:51

Всички знаем кой е тайния собственик на Юлен - любимецът на мутро-милиционерската мафия - Цеко!!!
А защо е таен? Може би като председател на БФСки е в голям конфликт на интереси, а?