IVAN VAZOV OPEN помогна: Ремонтът на столичната ул. Иван Вазов приключва през август

OFFNews 24 юли 2019 в 10:28 2260 0

Ремонтът на столичната улица "Иван Вазов", който започна през март миналата година, приключва до средата на август. 

Кой е виновен - освен времето, за продължилия епично дълго ремонт на малката уличка ще се определи, след като строителите приключат работа. 

„Иван Вазов“ е малка улица с много инфраструктура. По нея беше сменен към 760 метра канал, който е от 1905 г., както и към 760 метра водоснабдителна система от 1930 г. На практика това осигурява водоснабдяването и канала на голяма част от центъра на града – не само на живеещите на ул. „Иван Вазов“, говорим за карето между „Левски“, „Раковски“, „Аксаков“ и „Шести септември“, обясни зам.-кметът Дончо Барбалов. След ремонтите на "Софийска вода", от ЧЕЗ са извършили подмяна на непроходим колектор от 10 киловолта, който бил пред аварийно състояние. Осъществена е и смяна на комуникации от „Виваком“, уточнява Барбалов. 

След това започва възстановяване на настилките и тротоарите заедно с пускането на ново улично осветление. 

Преди дни на улицата се роди идеята за нов тенис турнир - IVAN VAZOV OPEN - от Момчил Захариев и Димитър Караниколов. Захариев, които живее наблизо, се впечатлил от червената настилкачаст от слоевете, които се полагат преди павирането на улицата, която му заприличала на тенис корт. След появата на снимките в социалните мрежи, се присъединява Караниколов и се ражда проектът за снимки с дрон. А белите очертания на корта са от тоалетна хартия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови