Индивидуалните оценките на хората с увреждания – само по телефон или имейл по време на COVID-19

OFFNews 01 април 2020 в 12:42 1230 0

По време на извънредното положение интервютата за подготовка на индивидуалните оценки на хората с увреждания ще се провеждат само по телефона или по електронната поща, реши правителството на свое заседание днес.

Така ще се гарантира, че административното им обслужване няма да се прекъсва и ще се осигури своевременно правото им за ползване на лична помощ.

Промените в Методиката за извършване на индивидуална оценка са резултат от въведеното на 13 март извънредно положение. Целта е да се ограничи разпространението на вируса и да се осигури защита за здравето на хората с увреждания и служителите от дирекциите „Социално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане.

При подготовката на индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания служителите на дирекциите „Социално подпомагане“ ще провеждат интервю по телефона с тях или с техен законен представител.

Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания, които също бяха одобрени от правителството днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови