Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Инвеститори: Кметицата на Младост ни предлагаше замяна с чужди терени

OFFNews 20 април 2018 в 09:38 5921 1

Кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева предлагала на инвеститори замяна на имоти, като се е разпореждала с чужди терени.

Това стана ясно от думите на Елена Николова, чието семейството има земя и сключва договор за строителство в района, по Нова тв. 

Теренът е отреден за застрояване с Общия устройствен план на София. Имаме сключен договор с инвеститор за проектиране и изграждане на жилищна сграда. Запознах се с Иванчева по този повод, обясни Николова. 

По думите й тя е имала две срещи в кабинета на кметицата, като на една от тях Ианчева поискала от Николова да заменят терена си за строеж с терен на „Софийски имоти”. 

„Ние правим градоустройствена процедура, която се състои в обединяване на два парцела в един, за да може да се построят подземни гаражи, върху които ще има сграда. Това обединяване го започнахме още през 2016 г. Последният документ, който внесохме, е на 13 април 2017 г., с което приключихме всичко по проекта. От тогава до момента преписката ни е при г-жа Иванчева”, обясни Светлана Дементиенко, представител на фирма с два имота в Младост. Иванчева предложила замяна на терена за строителство с друг и на тях.

„Факт е, че има случаи на фалшифициране на документи. Има случаи на неизвестен брой реститути и съответно на част от тях фалшифициране на документи. От друга страна, голяма част от имотите, които искат да се придвижат от инвеститори за застрояване, са върху зелени площи в район „Младост”, които са или градинки или алеи”, Петър Кърджилов от отдел „Връзки с обществеността” в район „Младост”. 

По думите му забавянето на преписките не е престъпление и се е правело с цел да се установи дали всички документи са изрядни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови