Искат глоби и за лаещи кучета в апартамента

Забрана и за форсирането на коли и мотори в София нощем

OFFNews 16 октомври 2017 в 08:29 15509 3

Снимка PupCake The Service Dog

Забраните, които трябва да въведат ред и тишина в живота на софиянци, предложени за обсъждане от Столична община, набъбват с нови предложения. 

Освен алкохола в паркове и градинки, пускането на прахосмукачка нощем и следобед, ремонти в почивните дни, гонки по улици и булеварди, миенето на стъкла по кръстовища и още куп регламенти, за които се предвиждат глоби, в становища към проекта за наредба се иска и наказание за собственици на кучета, които лаят силно в апартаменти. 

Как ще ограничите вдигането на шум от домашни любимци през определеното за почивка време, пита Tsvetan Kotsev. Той се оплаква, че съседите му имат две големи кучета, които след 22 часа тичат, тропат и лаят свободно. Той предлага в член 2 от наредбата да се добави "и от домашни любимци" след израза "домашни дейности". Може би ще ми отговорите, че те са животни и няма как да се контролират, но все пак стопаните им са длъжни да го правят. Иначе каква е разликата дали хора или животни ще вдигат шум в отреденото за почивка време, когато резултатът върху потърпевшите е един и същ, пише Коцев. 

В свое становище към наредбата бившият министър на екологията в правителството на Иван Костов - Евдокия Манева настоява освен гонките да се забрани и форсирането на коли и мотори нощем по булевардите в столицата. 

Не е достатъчно да се забрани организирането и провеждане на състезания с моторни превозни средства. Системния тормоз на гражданите се осъществява от мотоциклетисти и притежатели на мощни коли най-често в малките часове на денонощието чрез форсирането им и преминаването с голяма скорост по улиците.Това не са състезания ,а „разходки“ на притежателите на мотоциклети и мощни коли в часовете след 23 ч. по всички големи улици на София. Можете лично да се убедите ако постоите в нощните часове на която и да е от улиците –бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Г. С. Раковски", ул. "Ф. Нансен", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "България" и много други. Необезпокоявани, пред очите на полицията, прелитат с грохот ,в т. ч. край болници, пише Манева. Тя предлага чл. 3 да се допълни със забрана за форсиране на моторни превозни средства при движение по улиците, като така според нея "няма да се засегне неизбежното краткотрайно и не обезателно мощно форсиране след спиране на кръстовища. 

Манева иска още към забраната за палене на различни материали, да се добавят и растителни отпадъци от дворове и др. площи – мощни емитери на въглероден диоксид. 

Да се забрани денонощният режим на работа на обекти, когато се намират в непосредствена близост до жилищни сгради, и безпокоят с шума от дейността си живеещите наоколо граждани, иска Орлин Атанасов. Той дава пример с денонощна автомивка на самообслужване, изградена на 10 метра от кооперацията, в която живее. 

През нощта, когато е тихо, тупането на стелки в контейнера за смет, силната музика от почистван автомобил, прането на килими, че дори просто разговор между клиентите на автомивката, кънтят в спалните ни помещения като камбанен звън, допълван от яркото осветление, което блести в прозорците ни. През зимния сезон нощно време персоналът на автомивката мие площадката пред клетките от калта и натрупаните замърсявания в течаща вода, която се стича на платното на прилежащата ул. "Марко Бочар" и при ниски температури то се заледява, а това се случва на самото кръстовище с ул. "Боян Магесник", като ул. "Марко Бочар" има наклон към ул. "Боян Магесник" и всичко това създава огромни предпоставки за ПТП в сутрешните часове по време на пиковия трафик, пише още Алексиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

3

theprofet

16.10 2017 в 12:01

Пръснаха столицата с безконтролно строителство, а сега със забрани ще решават проблемите... МИЛИЦИОНЕРСКА му работа...

10571

2

Hissarion

16.10 2017 в 09:30

Някак твърде хубаво звучи, за да стане.