Италианският боклук залива Варна. Хванаха още 102 контейнера

OFFNews 30 януари 2020 в 14:05 3787 0

Снимка БГНЕС

Районната прокуратура във Варна започва проверка на 102 нови контейнера с отпадъци от Италия, складирани на пристанище Варна запад.

Новите 40-футови контейнери са установени в хода на разследването по образуваното досъдебно производство на 16 януари тази година.

Изпращачът и на тези 102 контейнера е същият, който изпрати и 25 контейнера на девети октомври отново също на пристанище Варна Запад – „Дентиче пантелоне“.

Същият е и получателят на товара - софийската фирма „Блацион“ ООД, в която стана ясно, че собствениците са граждани на Скопие и италианци.

Огледът, който започна днес, трябва да установи дали отново е налице разминаване между посоченото в митническите документи, тоест товар от пластмаса и каучук, и реалното съдържание на контейнерите.

При отварянето на част от първата пратка с италиански боклук в присъствието на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура се оказа, че се съдържат текстилни тъкани и дървени отпадъци, а не пластмаса и каучук, съобщава БНР.

Огласяването на проверката става в деня, когато на посещение в България е италианският премиер Джузепе Конте по покана на колегата си Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови