Изба Едоардо Миролио кани на първия по рода си Simposio del Vino

OFFNews 30 април 2018 в 12:22 2290 0

Снимка pixabay

На 3 май от 16 часа в сградата на Интерпред на булевард Драган Цанков №36 винарска изба Едоардо Миролио има удоволствието да покани всички любители и ценители на виното на първия по рода си Simposio del Vino.

През далечната 1998 година стартира създаването на лозята на изба Едоардо Миролио и 20 годишния юбилей е добър повод да се опитат новите реколти вина, изискана храна и да се насладим на изпълненията на италианския крал на суинга - Матео Бранкалеони. Още древните римляни са наричали със звучното име "симпозиум" веселите вечерни сбирки с вино и храна, на които в по-неформална атмосфера са дискутирали различни теми. Домакините от избата ще се радват да посрешнат всички, за които хубавото вино е важна част от живота им и за които разговорите с чаша в ръка и срещи с интересни хора са приятно занимание.

Изба Едоардо Миролио е разположена в централната част на масив от лозя, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово. Годишният производствен капацитет е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции - от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.

Kъм настоящия момент са засадени 170 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник, Букет и Вионие. Като производител Едоардо Миролио е безспорен новатор на българския винен пазар - в избата се произвеждат най-добрите пенливи вина по класическа технология в България, които са еталон за този тип вино не само у нас. Друг от иновативните проекти е производството на 100% органично Био вино, сертифицирано по най-високите европейски стандарти.

В този сегмент изба Едоардо Миролио е не само водещ производител, но успява да представи вина с уникални качества, харесвани далеч извън България. Трети фокус за избата, бележил създаването и още от 1998 година и водещ при избора на тероара на Еленово е работата с капризния и взискателен френски сорт Пино Ноар, от който се правят уникални бели, червени и розе вина. Не на последно място, енолозите на избата работят целенасочено с българските сортове Мавруд, Рубин и Букет, от които се правят изключително качествени вина в серията Еленово и уникалния за България продукт Буке Нуво - младо червено вино от българския сорт Букет по технологията на световно известното Божоле. За удобство на посетителите и ценителите на виното, винарска изба „Едоардо Миролио“ разполага и с бутиков хотел - „Соли Инвикто“.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!