Излезе второто класиране за гимназиите, пак с известни спънки

Александра Маркарян 12 юли 2018 в 12:35 7889 1

С известни спънки второто класиране за гимназиите с прием след седми клас беше качено днес от Министерството на образованието и науката.

След съобщението на сайта на МОН, че класирането е факт, хиляди родители се опитаха да проверят къде са приети децата им чрез системата https://priem.mon.bg/. С разочарование видели само първото класиране, но не и второто. След сигнал от читателка на OFFNews попитахме каква е причината. От МОН обясниха, че данните за второто класиране не са били видими за 10-ина минути, защото в този момент се прехвърляли на съответния сървър.

Първото класиране в София също коства нерви на родителите, тъй като се оказа, че в първия му огласен вариант е сбъркано балообразуването на 4 от най-желаните гимназии. Впоследствие беше качен втори вариант. Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че това се е случило в резултат на човешка грешка и че той ще настоява за дисциплинарни наказания за трима души, включително началника на Регионалното управление на образованието (РУО) в София Ваня Кастрева.

Вече всеки може да провери второто класиране чрез входящ номер и код, необходими за вход в системата.

На втория етап 1413 от кандидатствалите в софийските гимназии са класирани по по-предно желание, а 211 са попаднали в списъците с приетите за първи път. 1860 седмокласници са запазили мястото си в паралелката, в която са били приети на първото класиране.

Предстои и огласяване на информацията за минималните балове за най-желаните гимназии в столицата. Очакваме я от РУО, посочиха от МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

1

Tanos

12.07 2018 в 17:42

Простотия до шия. Който е некадърен си е такъв завинаги, както виждаме от продължението на този случай. А тази Кастрева все излиза в публикациите - защо не я махнат от регионалния инспекторат та родители и деца да не страдат. Ама не, стои си да да получава пари, които всички ние даваме. Вън тъпа тетка ш...бана!!!