Изложба от снимки под мотото 'Осинови любовта' по повод Световния ден за защита на животните

OFFNews 03 октомври 2019 в 18:35 3458 0

Снимка Денис Бучел

По случай 4 октомври - Световен ден за защита на животните, Организацията за защита на животните “Четири лапи“, със специалното съдействие на Столична община, откри изложба със снимки под мотото "Осинови любовта".

Изложбата е завършек на конкурс, който се проведе през лятото като част от информационната кампания, посветена на проблемите на бездомните животни “Осинови.ме". В рамките на конкурса бяха получени близо 100 снимки, които изобразяват в един кадър отношението на авторите им по темата.

Всички снимки са включени в изложбата и могат да бъдат видяни в градинката “Кристал” в столицата до 14-ти октомври. Всеки кадър е съпроводен и с кратка история на сниманото животно - спасено, осиновено или все още скитащо по улиците на България.

“Всички, които участваха в конкурса доказаха, че хората в България не са равнодушни към тази социална тема и тя е с огромно значение за всички нас и решаването на проблема генерално вече не е просто химера.”, споделя Явор Гечев от “Четири лапи”.

Кадрите, които можете да видите в градинката “Кристал”, са трогателни, отразяват реалността на оцеляващите животните на улицата или разказват истории с добър край за късметлиите, намерили си стопани-осиновители.

“Осинови.ме“ има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото като засили информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти бездомни животни. Основната мисия на кампанията е да вдъхнови повече хора да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение на отглеждането на домашни животни по принцип. Всички инициативи на “Осинови.ме“ са насочени към разрешаването на проблемите, свързани с бездомните животни и дават пример за правилното отношение към тях.

Организация за защита на животните „Четири лапи“ е международна неправителствена организация за защита на животните с централа във Виена, Австрия и представителства в 15 страни, сред които и България. “Четири лапи” работи и в посока популяризиране на хуманното отношение към животните чрез последователни кампании и проекти. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки край гр.Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, спасяването на лъвовете от Разградския зоопарк, с усилията си дейностите на Зоополицията да бъдат по-ефективни, и особено с работата си в помощ на бездомните животни - за последните 10 години организацията е помогнала на хиляди кучета и котки от цялата страна чрез лечение, намиране на дом и кастрация. Най-новата информационна кампания на “Четири лапи” - “Осинови.ме”, е част от тези активности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови