Измамница взе от мъж 3800 лева с обещание за смяна на става

OFFNews 13 август 2019 в 18:08 2398 0

Жена взе от 78-годишен мъж 3800 лева, като му обещала парите да отидат за смяна на тазобедрена става. 

Измамницата е 48-годишна жена от село Йоаким Груево. На 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става.

Без да се двоуми, мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до банкомат. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла и колко пари остават в сметката му. На следващия ден тя придружила възрастния човек до банков офис, откъдето той изтеглил и ѝ предал 3000 лева.

Освен това измамницата завела възрастния мъж и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

В средата на юли близки на 78-годишен жител на областния град установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията.

Жената е задържана, като при ареста тя е направила самопризнания и е възстановила част от сумата. Измамницата е пусната под гаранция, като ѝ е повдигнато обвинение. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови