Изнасянето на колекцията на Божков: Экспроприация экспроприаторов!

Николай Слатински 31 януари 2020 в 11:21 3131 0

Изнасянето на ценни артефакти от колекцията на Васил Божков предизвика множество коментари. Ето какво мисли по въпроса Николай Слатински, бивш депутат от Великото Народно събрание и 36-ото НС. Слатински е бил секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов в периода 2002—2006 г. Преподавател е в няколко университета. Позицията му е разпространена във фейсбук.

Като гледам как се секвестира, на неясно ми какви правни основания, една уникална колекция, показвана в Двореца в центъра на столицата и в Европейския парламент (като уникум от България), та не мога да не си припомня болшевишките лозунги при т.нар. велика октомврийска социалистическа революция:

Грабь награбленное! Экспроприация экспроприаторов!

А прадядо ми разказваше как след т.нар. девети септември в мелницата му нахлули доморасли комисари и масово задигали пълните чували...

Впрочем, тази история с мелницата има продължение - малко по-късно домораслите комисари задигнали и прадядо ми, хвърлили го в мазето на полицията в Дупница и го смазвали от бой дълги дни и нощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews