Изпълнени са 1105 мерки за намаляване на административната тежест

OFFNews 08 юли 2020 в 12:18 1136 0

Одобрен е отчетът за напредъка при изпълнението на най-големия пакет от 1566 мерки за намаляване на административната и регулаторна тежест, с които се редуцират изискваните от заявителите документи, увеличава се служебният обмен на документи, намалят се някои срокове и такси, стандартизират се услуги на администрации със сходен профил на дейност.

По този начин се намаляват документите, които могат да се придобият или подадат по електронен път. 

Обобщената информация показва, че от общо 1566 мерки са изпълнени 1105 (70,56%), в процес на изпълнение са 381 (24,33%), а изпълнението на 80 (5,11%) от мерките все още не е започнало.

За неизпълнените работата и отчитането продължава в рамките на Съвета за административната реформа, като крайният срок за изпълнението е до края на 2020 г.

За да се осигури публичност на постигнатите резултати, конкретното описание на изпълнените мерки е публикувано на Портала за обществени консултации http://www.strategy.bg/.

На днешното правителствено заседание са одобрени също така Насоки за уеднаквяване на практиката по определяне и прилагане на дейностите по системна интеграция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови