Изсичат боровата гора край къмпинг "Арапя", ще строят 6 двуетажни вили

OFFNews 24 януари 2019 в 17:13 4179 0

Снимка БНР

Боровата гора край къмпинг „Арапя“ се изсича заради строителството на 6 двуетажни вили, съобщи БНР.

От Държавното горско стопанство в Царево са категорични, че имотът не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството в парцела, който е на първа линия до морето, е законно.

По думите на кмета на Царево Георги Лапчев поземленият имот е урегулиран и е предвиден за строителство още в Териториалния устройствен план на общината от 1997 година. 

"Частен имот, който отговаря на всички стандарти, в който има издадено разрешение за строеж, спазени са съответните изисквания на институциите, просто се строи. Да, на морето е, но ние сме най-морската община, всичко ни е морето", отбеляза още той.

Според директора на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова за имота са проведени всички процедури по екологичното законодателство. "По време на процедурата, която сме провели и преценяване необходимостта от това, РИОС Бургас има становище от ДГС "Царево", в което казват, че имота не е горска територия", каза тя.

Собственик на имота и възложител на строителството е софийската фирма „България пропъртис“. В района вече са изсечени десетки дървета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews