Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Извънредното положение пада, ремонтите започват отначало

OFFNews 13 май 2020 в 11:21 2784 0

С отмяната на извънредното положение в страната се подновяват и ремонтите.

"Софийска вода" започва планираните си ремонти от утре, 14 май. Съобщение за подновяването им днес направи и "Електроразпределение Север".

Вода в столицата няма да има в центъра от 9 до 19 ч, на ул. "Мальовица" - от ул. "Граф Игнатиев" до "Ген. Паренсов", като и във вилните зони „Беликата“, „Батиница“, „Бяла нива“, „Китката“, „Кокалански ханчета“ (ул. „Буката“, ул. „Лъката“, ул. „Държов дол“), „Дебело гуно“ (с.Панчарево), както и с. „Кокаляне“ и с. „Бистрица“ (ул. „Цар Асенов път“, ул. „Орешковица“, ул. „Изглед“) заради ремонт на ул. „Цар Асенов път” в с. Бистрица.

ЕРП Север възобновява плановите ремонти и инвестиционни дейности по електроразпределителната мрежа в Североизточна България от днес, 13 май, след като дейностите бяха преустановени заради извънредното положение. Възобновяват се започналите проекти от инвестиционната и ремонтната програма за 2020 г.

Приоритетно ще започнат работи по най-належащите проекти и уязвимите за смущения в електрозахранването мрежови региони, уточняват от ЕРП Север и уверяват, че прекъсвания по съоръженията се предвиждат за минимално необходимото време за профилактика, изграждане и ремонт по мрежата.

Както и по време на извънредното положение, електрозахранването на болниците ще бъде периодично проверявано и поддържано в непрекъснат режим. ЕРП Север няма да извършва планови ремонти в районите на училищата по време на обявените дати за матури през юни. Периодите на прекъсвания във връзка с плановите дейности по реконструкция на мрежата се публикуват на сайта на електроразпределителното дружество.

От 14 май „Софийска вода“ възстановява нормалния работен график на още два от центровете си за услуги в ЦУМ и НАГ. Центърът за услуги в Бизнес парк София, Младост 4, също преминава към първоначалния си режим на работа, като минава на свободен прием и отменя условието за предварително записване на час, въведено по време на извънредното положение. Дружеството отново ще предоставя пълния си пакет технически услуги, но само с избор на обикновена поръчка. Касите на клиентските центрове също ще бъдат отворени за плащане в брой.

Центровете за услуги ще работят при стриктно спазване на мерките за безопасност, препоръчани от здравното министерство: измерване на телесна температура, редовна дезинфекция на помещенията и работните места след всеки контакт с клиенти, проветряване и използване на предпазни средства от служителите на „Софийска вода“.

Задължително условие за посетителите остава носенето на маска при влизане в клиентските центрове и спазване на дистанция не по-малко от 2 метра. Секторите за изчакване ще допускат не повече от трима души.

Работното време за клиенти е организирано при следния график:

ЦОК ЦУМ: понеделник-събота: от 09:00 до 18:00 ч., от 13:00 до 14:00 прекъсване на дезинфекция

ЦОК Бизнес парк София: понеделник-петък от 08:00 до 17:00 ч., от 12:00 до 13:00 прекъсване на дезинфекция

ЦОК НАГ понеделник-петък от 09:00 до 17:00 (клиентският център предоставя само технически услуги)

Междувременно с отмяната на извънредното положение поради пандемията в страната „Софийска вода“ започва поетапно да възстановява и изпълнението на планираните си ремонтни дейности за поддръжка на ВиК мрежата, както и валидността на 30-ния срок за заплащане на фактури, регламентиран в Общите условия за предоставяне на ВиК услуги.

Дружеството благодари на всички свои клиенти за разбирането и съвестното спазване на наложените мерки за здраве и безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!