КАТ стартира акция на пътя, особено внимание към мотористите

OFFNews 19 юни 2019 в 07:57 2310 2

Масирана акция на Пътна полиция стартира от днес в цялата страна. Причината са тежките пътни инциденти от последните дни, информира МВР. 

Ще бъде засилен контролът върху скоростта, правоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски. 

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик, уточни БТА. 

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

2

Emigirl

19.06 2019 в 12:20

И трябва много да ги пазим, но и трябва мотористите да внимават повече, голяма част от тях се вживяват като състезатели

13510

1

Mayya

19.06 2019 в 09:06

А, мотористите защо не ги и обезшумят. Те за себе си се грижат много добре, но с невероятния шум, който вдигат по улиците, кой ще се справи. Всички знаят, че избиват комплекси с това трещене и бучене и денем и нощем, но никой нищо. Явно КАТ и МВР много ги е страх да не излезнат на мотопротест, ако им нарушат мачовизма.