КЕВР решава за поскъпването на парното

OFFNews 07 април 2017 в 06:04 2519 1

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще вземе решение за увеличаването на цената на парното и топлата вода. 

Причината за увеличението е поскъпването на цената на природния газ с близо 30 на сто.

Очаква се цената на парното да се увеличи с между 18 и 38% за цялата страна.

Очаква се в София парното да поскъпне с 22,7%, като толкова е предвидено още за Пловдив и Варна. Най-голям ще е скокът на цената в Плевен, където увеличението ще е с 37,4%.

Председателят на КЕВР обясни, че за всички градове то ще е между 20 и 24%, а увеличението в Плевен е по-голямо заради грешно предишно изчисление на "Топлофикация-Плевен", но дори и след увеличението цената там ще е с 20 лева по-ниска в сравнение с тази в София.

Общественото обсъждане на новата цена на парното беше съпътствано с протести пред сградата на КЕВР. 

Протести са предвидени и за днес. 

Против поскъпването на парното се обяви и омбудсманът Мая Манолова, която обяви, че се е допитала до експерти и по тяхно мнение увеличение на цената в този момент не е необходимо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

07.04 2017 в 06:18

Тия дни ще сваля последния радиатор от парното вкъщи. След това ще имам единствен въпрос към Топлофикацията - колко ми дължи за своите тръби, които минават през моя имот, за да печели от своите клиенти на други места.
На заявлението "топлиш се на аванта от съседите" - имам собствено отопление, което допълнително грее вашите тръби.
След това ще заявя претенция към парното за наем на техните комуникации, не че няма да се интересувам от поскъпването им.